В Україні анонсували виробництво безпілотників нового покоління – краще, ніж Bayraktar

Читать на русском
БПЛА типу ANKA - це представники наступного покоління безпілотників, які будуть краще, ніж БПЛА Bayraktar
БПЛА типу ANKAВідкрите джерело

Спільний проєкт України та Туреччини, завод з виробництва безпілотних літальних апаратів, який зараз будується в Київській області, зможе випускати реактивні БПЛА типу ANKA, які здатні вражати як наземні, так і повітряні цілі.

Про це розповів радник керівника офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю для Радіо Свобода.

Які види летальної зброї є у ЗСУЯкі основні види летальної зброї є у розпорядженні Збройних сил України, дивіться на інфографіці.

_«Завод будується зараз у Василькові. Вже почав будуватися завод, який вироблятиме українсько-турецькі безпілотники. У тому числі ANKA - важкі безпілотники. У тому числі українські безпілотники, перспективні. Зокрема, мова може йти й про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто вони здатні діяти проти повітряних об'єктів, проти інших безпілотників. Навіть проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни та інша турецька авіоніка: корпус та інше», - розповів він.

Арестович додав, що БПЛА типу ANKA – це представники наступного покоління безпілотників, які будуть краще, ніж БПЛА Bayraktar. А підприємство видасть свою першу продукцію вже у 2022 році.

«Набагато крутіше, так. Реактивні, не поршневі, а реактивні. Хоча будуть такі, як ANKA, наприклад, важкий. БПЛА, що перевищує Bayraktar за всіма характеристиками» - зазначив він.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомило, що найближчим часом Туреччина надасть Україні нову партію безпілотних літальних апаратів Bayraktar. Партія БПЛА становитиме не менше 20 одиниць, її передача вже узгоджена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: