Стало відомо, скільки українців виїхало за кордон цього року

Читать на русском
За 10 місяців цього року Україну залишили та все ще не повернулися понад 600 тисяч громадян. Це найбільший показник за останні 11 років.
Фото з відкритих джерел

За 10 місяців цього року Україну залишили та все ще не повернулися понад 600 тисяч громадян. Це найбільший показник за останні 11 років.

Про це повідомляє платформа Опендатабот, посилаючись на дані Державної прикордонної служби України.

Зазначають, що за попередніми підрахунками, загалом за період з 2011 по 2021 роки з країни виїхали майже 3,3 мільйона громадян. Кількість тих, хто виїжджав, помітно знизилася після 2014-го року, а у 2020 році була зафіксована позитивна динаміка, коли через коронавірус українці масово поверталися додому.

Три сценарії розвитку економіки у 2022 році: криза, прорив чи стагнаціяЧи зростатиме економіка України у 2022 році? І якщо так, то за яким сценарієм – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Загалом з 2011 по 2020 роки до країни не повернулися 2,6 мільйона українців.

У повідомленні додають, що якщо у листопаді-грудні не буде масового повернення українців додому, то сукупне негативне сальдо за 11 років становитиме понад 3,3 мільйона осіб

Нагадаємо, українці все частіше і частіше висловлюють готовність працювати за кордоном, але тільки не в Україні. 31% українців готові в будь-який момент при наявності пропозиції поїхати на роботу в Польщі.

Експерт назвала причину, чому українці масово їдуть до Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: