МЗС Польщі заявило про дискримінацію поляків в Україні

Читать на русском
В Україні польське населення зазнає дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова.
Reuters

В Україні польське населення зазнає дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова.

Про це повідомив Держсекретар міністерства закордонних справ Польщі Шимон Шинковський.

Згідно з його слів, становище поляків в Україні змінюється в гірший бік, через об’єктивні та суб’єктивні чинники. Це спонукає людей емігрувати, польські осередки в Україні найбільше скорочуються серед молоді.

«Багато з цих молодих людей їдуть до Польщі, де отримують «Карту поляка» яка дає їм доступ до навчання та спонукає подавати документи на здобуття польського громадянства», – зауважив Шинковський.

Погіршенню становища поляків спонукав закон про мову та відсутність врегульованих відносин між державою та Римо-Католицькою Церквою в Україні Також впливає і ситуація з коронавірусом.

«Не буде перебільшенням сказати, що поляки в Україні зазнають дискримінації з погляду свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова», – наголосив Держсекретар МЗС.

Нагадаємо, у Польщі наполовину скоротилась кількість українських заробітчан. Наразі в Польщі налічується близько мільйона українських заробітчан, в той час, як до пандемії їх було близько двох мільйонів, включаючи нелегальних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: