Кожен третій українець готовий їхати працювати до Польщі – дослідження

Читать на русском
Найпопулярніше серед українців Німеччина - її обрали б місцем роботи 37 відсотків респондентів. А ось найменше українці люблять працювати в Ізраїлі та Росії
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Українці все частіше і частіше висловлюють готовність працювати за кордоном, але тільки не в Україні. Так, 31% українців готові в будь-який момент при наявності пропозиції поїхати на роботу в Польщі.

Про це свідчить опитування агентства Info Sapiens.

Згідно з даними опитування, найпопулярніше серед українців Німеччина - її обрали б місцем роботи 37% респондентів. 31% українців вказав Польщу, 20% - Чехію, 20% - Італію, 7% - Іспанію. В Ізраїль і Росію готові їхати на роботу тільки по 6% опитаних.

Громадяни яких країн найчастіше отримують дозволи на роботу в УкраїніДозвіл на роботу в Україні найчастіше отримували громадяни Туреччини, Росії, а в останні кілька років і Білорусі.

Є переваги у заробітчан і за гендерною ознакою. Так, переважна частина бажаючих поїхати в Іспанію - жінки, так само як і три чверті бажаючих їхати працювати в Італії. А ось серед бажаючих їхати в Канаду, або Великобританію переважну більшість склали чоловіки.

Також вказується, що 18% українців готові працювати за кордоном без офіційного працевлаштування, ще 8% - працювати в замкнутому приміщенні без можливості покинути робоче місце.

Тим часом у Польщі кожна четверта компанія готова працевлаштувати до себе на роботу приїжджих з України. До пандемії коронавірусу таке бажання виявляла тільки кожна десята польська компанія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: