Нові податки в ІТ-індустрії: Зеленський підписав закон про спеціальний режим

Читать на русском
Документ передбачає спеціальний режим оподаткування на ринку ІТ-сфери. Він регулює податкові умови спеціального правового режиму Дія City.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Президент Володимир Зеленський підписав закон Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, що регулює податкові умови спеціального правового режиму «Дія Сіті».

Про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

Зазначається, що відповідним документом передбачено запровадження особливого режиму оподаткування суб'єктів ІТ-сфери, спеціальної моделі оподаткування доходів працівників ІТ-індустрії та можливості обрання контрактної форми трудового договору при оформленні на работу в ІТ-компаніях.

Законопроєкт про режим роботи Дія.City ухвалено у другому читанніРада ухвалила закон 4303 Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. Він є базовим для запуску проєкту Дія Сіті.

Серед передбачених законом особливостей оподаткування резидентів «Дія Сіті»:

  • можливість сплати прибутку підприємств на спеціальних умовах – за принципом податку на виведений капітал;
  • оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходів фахівців – резидентів «Дія Сіті» у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, авторської винагороди за створення службового твору та переходу прав на службові твори за ставкою 5% у випадку, якщо такі доходи спеціаліста не перевищують 4 тис євро на рік;
  • сплата єдиного соціального внеску резидентом «Дія Сіті» (якщо він відповідає встановленим вимогам) у розмірі мінімального страхового внеску у розмірі нарахованої зарплати або винагороди за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

Також, документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років передбачених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».

Нагадаємо, що сьогодні, 18 грудня, Зеленський підписав закон про військових капеланів.

Також, Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони Про Стратегію біобезпеки та біологічного захисту.

Раніше Зеленський розповів, скільки робочих місць має створити «Дія City».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: