Зеленський підписав закон про військових капеланів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і підписав закон Про Службу військового капеланства.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і підписав закон «Про Службу військового капеланства».

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Метою проєкту Закону є створення Служби військового капеланства та законодавче закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців. Службу створюють для реалізації військовослужбовцями Збройних сил, Нацгвардії, прикордонної служби права на свободу совісті, світогляду та віросповідання з урахуванням поліконфесійності держави.

Відомо, що цей закон визначає принципи діяльності служби, її структуру, порядок підпорядкування та загальну чисельність. Окрім того, він закріплює статус військових капеланів як військовослужбовців, визначає їхні функціональні обов’язки. А також передбачає створення Міжконфесійних рад з питань військового капеланства як дорадчих органів при Міністерстві оборони та Міністерстві внутрішніх справ.

Нагадаємо, Національна гвардія України стала першим військовим формуванням, де впровадили інститут капеланів.

Також стало відомо, що капеланську службу введуть до структуру Нацполіції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: