Українських хакерів підозрюють в створенні програм-вимагачів HelloKitty

Читать на русском
ФБР США вважає, що хакерська група, відома під назвами HelloKitty або FiveHands, оперує з України.
freepik.com

ФБР США вважає, що хакерська група, відома під назвами HelloKitty або FiveHands, оперує з України.

Про це повідомляє The Record.

Американська медична організація «Орегонська група анестезіологів» заявила про атаку віруса-шифрувальника HelloKitty. Наразі невідомо, які саме дані були викрадені. Вони зазначили, що ФБР підозрює хакерів з України у керуванні програмним забезпеченням.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

«21 жовтня ФБР повідомило OAG, що зафіксувало обліковий запис, який належить українській хакерській групі HelloKitty, з файлами пацієнтів і співробітників OAG. ФБР вважає, що HelloKitty використовувала вразливість нашого стороннього брандмауера, що дало хакерам змогу отримати доступ до мережі», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що хакерська група HelloKitty діє з січня 2021 року. Вірус, який запускають хакери, діє наступним чином: після потрапляння на комп’ютер або ж сервер він шифрує наявні дані та блокує до них доступ. Хакери, зі свого боку, вимагають викуп за відновлення інформації.

Нагадаємо, у США хакери зламали електронну пошту американської спецслужби та розіслали щонайменше 100 000 фальшивих листів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: