Саміт Східного партнерства: Зеленський зустрівся з канцлером Австрії — про що говорили

Читать на русском
Зеленський, зокрема, висловив сподівання на фіксацію Австрією європейської перспективи України у спільній декларації.
фото з відкритих джерел

У межах саміту Східного партнерства президент Володимир Зеленський провів зустріч із Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером.

Про це повідомляє прес-служба голови української держави.

Зазначається, що український лідер привітав Негаммера з призначенням на високу посаду та висловив переконання, що спільне історичне минуле та повага до базових цінностей допоможуть і надалі зміцнювати українсько-австрійське співробітництво.

Візит Зеленського до Брюсселя та продовження адаптивного карантину. Головне за деньВізит Зеленського до Брюсселя та продовження адаптивного карантину. Італія заборонила в'їзд навіть вакцинованим українцям.

Наголошується, що перспективність такої співпраці підтверджується результатами офіційного візиту Президента України до Австрії восени 2020 року.

«Частина наших домовленостей уже реалізується, оскільки австрійський бізнес визнає позитивний ефект внутрішніх реформ в Україні та відкриває нові перспективи на нашому ринку», - заявив Зеленський.

При цьому, повідомляється, що Австрія впевнено посідає шосте місце серед найбільших інвесторів в економіку нашої держави.

Зеленський погодився, що співпраця двох країн також сприятиме подальшому просуванню українського бізнесу на внутрішній ринок ЄС, зокрема в межах Східного партнерства. Він також висловив сподівання на фіксацію Австрією європейської перспективи України у спільній декларації.

Президент подякував канцлеру Австрії за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та високо оцінив участь австрійської сторони в установчому саміті Кримської платформи.

Нагадаємо, що 15 грудня, Зеленський зустрівся із президентом Євроради Шарлем Мішелем, сторони обговорили перспективи вступу України до Євросоюзу.

Також, Зеленський під час візиту до Брюсселя зустрівся із лідером Франції Еммануелем Макроном.

Пізніше Дмитро Кулеба прокоментував зустріч президентів Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона та нового канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський хоче використати ПП-2 для переговорів із Путіним.

Окрім цього, Зеленський заявив про неефективність застосування санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: