Зустріч Зеленського з Макроном: обговорили агресію Росії та безпеку

Читать на русском
Сьогодні глава держави Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя зустрівся із лідером Франції Еммануелем Макроном.
фото ОПУ

Сьогодні глава держави Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя зустрівся із лідером Франції Еммануелем Макроном.

Про це сам президент повідомив у Twitter.

«Обговорили питання співпраці України та Франції з Еммануелем Макроном. Я сподіваюся, що головування Франції в Європейській раді приділятиме особливу увагу безпеці України та протидії гібридній агресії Російської Федерації в Європі», - написав Зеленський.

Знову хочеться до Парижа. Колонка Леоніда ШвецяДані нового президентського рейтингу показали, що нічого у співвідношенні основних сил не змінилося. Коливання в рамках одного відсотка не береться до уваги. Наче й не було всього цього вирування емоцій.

За інформацією пресслужби Офісу президента, окремо президенти судили подальшу євроатлантичну інтеграцію України.

«Лідери скоординували позиції щодо реалізації євроатлантичних устремлінь України. Глава держави зазначив, що курс України на членство в НАТО залишається незмінним, а підтримка цього курсу в українському суспільстві продовжує зростати», - йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорювалася реалізація міжурядових домовленостей щодо спільних економічних проєктів.

Раніше ми писали про те, що Макрон у вівторок, 14 грудня, зателефонував до президента Росії Володимира Путіна.

Також нагадаємо, 10 грудня, провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном. Політики тоді обговорили безпекову ситуацію навколо України. Зеленський подякував Франції за своєчасну підтримку під час нещодавнього загострення ситуації. Зі свого боку, Макрон відзначив виважену позицію України на тлі військової ескалації з боку Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: