Кулеба про зустріч Зеленського, Макрона та Шольца: повертаємо Росію за стіл переговорів

Читать на русском
Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував сьогоднішню зустріч президентів Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона та нового канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував сьогоднішню зустріч президентів Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона та нового канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Про це написав міністр у Twitter.

Ідея з референдумом щодо Донбасу: сценарій деокупації чи загроза нацбезпеціВлада не виключає варіанту проведення всеукраїнського референдуму щодо майбутнього статусу тимчасово окупованих територій. Які небезпеки такого варіанту розвитку подій – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ця зустріч — важливий політичний сигнал. Володимир Зеленский чітко довів нашу позицію і наголосив: Україна за будь-яких обставин буде боротися за свої інтереси. Партнери бачать, що саме РФ загострює ситуацію і блокує врегулювання. Спільними зусиллями повертаємо РФ за стіл переговорів», - повідомив Кулеба.

Сьогодні ми писали про те, що глави держав Володимир Зеленський, Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Росію до подальшої роботи в рамках Нормандського формату. Сторони погодилися з необхідністю продовжити активну роботу у Нормандському форматі та забезпечити виконання рішень, ухвалених чотирма сторонами на саміті у Парижі 9 грудня 2019 року.

Раніше в Німеччині заявили, що Нормандський формат можуть продовжити без участі Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: