Зеленський, Макрон та Шольц закликали Росію відновити Нормандський формат

Читать на русском
Глави держав Володимир Зеленський, Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Росію до подальшої роботи у рамках Нормандського формату.
фото ОПУ

Глави держав Володимир Зеленський, Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Росію до подальшої роботи у рамках Нормандського формату.

Про це повідомляє сьогодні Офіс президента України за підсумками зустрічі лідерів трьох країн у Брюсселі.

«Під час зустрічі з Еммануелем Макроном та Олафом Шольцем подякував за рішучу підтримку України на тлі військової загрози з боку Російської Федерації, а також за послідовну позицію Німеччини та Франції у Нормандському форматі. Підтвердили готовність продовжувати роботу», - написав Зеленський у Twitter.

Ідея з референдумом щодо Донбасу: сценарій деокупації чи загроза нацбезпеціВлада не виключає варіанту проведення всеукраїнського референдуму щодо майбутнього статусу тимчасово окупованих територій. Які небезпеки такого варіанту розвитку подій – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Сторони погодилися з необхідністю продовжити активну роботу у Нормандському форматі та забезпечити виконання рішень, прийнятих чотирма сторонами на саміті у Парижі 9 грудня 2019 року.

Зеленський наголосив, що це стосується насамперед таких невідкладних заходів щодо стабілізації ситуації в зоні конфлікту, як забезпечення дотримання режиму припинення вогню, взаємне звільнення утримуваних осіб та відкриття двох нових пунктів пропуску.

«Володимир Зеленський, Олаф Шольц та Еммануель Макрон домовилися докласти всіх зусиль для досягнення реального прогресу у стабілізації ситуації на Донбасі та закликали російську сторону до відновлення конструктивної роботи для цього у Нормандському форматі», - йдеться у повідомленні.

Зеленський підкреслив, що Україна не зазнає жодних провокацій на кордоні, не має жодних агресивних намірів щодо інших сторін і залишається відданою дипломатичним засобам врегулювання ситуації.

«Чекаю, що російські війська та озброєння будуть відведені від кордонів України якнайшвидше. Поки що, незважаючи на дипломатичні зусилля, що продовжуються, вони залишаються біля наших кордонів», – заявив він.

Раніше в Німеччині заявили, що Нормандський формат можуть продовжити без участі Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: