Зеленський хоче використати ПП-2 для переговорів із Путіним

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що має намір використати газопровід «Північний потік-2» для переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.
З відкритих джерел

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що має намір використати газопровід «Північний потік-2» для переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він заявив під час сьогоднішнього брифінгу за підсумками переговорів у Брюсселі.

«Ми сьогодні говорили з канцлером Німеччини Олафом Шольцем про «Північний потік-2». Я вважаю, що це питання безпеки, я навіть не говорю про енергетичну безпеку. Це, в принципі, найсерйозніший інструмент для розмови з РФ», - заявив Зеленський.

Юрій ВітренкоГолова правління НАК «Нафтогаз України»
Вітренко пообіцяв робити все можливе для зупинки реалізації проєкту «Північний потік 2»Сказано 10 травня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, «Північний потік-2» є справедливим інструментом, який знаходиться в руках європейських лідерів.

«Я б завдяки такому інструменту міг би організувати зустріч із президентом Росії, де якісь зрушення у виконанні «Мінська» чи інші кроки для закінчення конфлікту могли б бути вирішені. Але це його право. Я не впевнений, що він мене почує», – додав Зеленський.

Сьогодні ми писали про те, що глави держав Володимир Зеленський, Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Росію до подальшої роботи у рамках Нормандського формату.

Сторони погодилися з необхідністю продовжити активну роботу у Нормандському форматі та забезпечити виконання рішень, прийнятих чотирма сторонами на саміті у Парижі 9 грудня 2019 року.

Також нагадаємо, що у Німеччині заявили про те, що Нормандський формат можуть продовжити без участі Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: