Кличко повідомив, скільки було витрачено на соціальний захист киян у 2021 році

Читать на русском
У наступному році на соціальний захист у бюджеті Києва передбачено понад 5,4 млрд гривень, зазначив Кличко.
фото: КМДА

На соціальний захист киян у поточному році столична влада виділила 5,2 млрд гривень. Ці кошти було витрачено на матеріальну допомогу соціально незахищеним мешканцям, на житло для ветеранів, реабілітацію людей з інвалідністю тощо.

Про це повідомляється на сайті КМДА, з посиланням на заяву мера Києва Віталія Кличка під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«На сферу соціального захисту в 2021 Київ виділив із міського бюджету 5,2 млрд грн. Із них на міську програму «Турбота» — понад 3,4 млрд грн. Попри економічну кризу в країні, ми продовжили виплати соціально незахищеним киянам, підтримуємо чорнобильців та людей з інвалідністю. Особлива увага і до соціального захисту учасників бойових дій на сході та їхніх родин», — зазначив мер Кличко.

Згідно з його словами, міська влада продовжує працювати над тим, аби забезпечити ветеранів російсько-української війни та їх родини житлом. Зокрема, цього року компенсацію за земельні ділянки отримали 26 членів сімей загиблих учасників АТО/ООС на суму майже 24 млн грн. За 5 років за кошти міського бюджету придбано 353 квартири для ветеранів. Також для українських захисників діє програма співфінансування купівлі житла, за якою частину суми сплачує міський бюджет.

Встигнути за лічені дні: які обіцянки місцева влада має виконати до кінця рокуВіталій Кличко вже, очевидно, провалить обіцянку відкрити до кінця року дві станції метро, а Андрій Садовий не встигає вчасно запустити електронний квиток.

Водночас, у наступному році на соціальний захист у бюджеті Києва передбачено понад 5,4 млрд гривень. Окрім грошових виплат ці кошти підуть на будівництво районних Центрів реабілітації людей з інвалідністю.

«Ми продовжимо виплачувати адресну матеріальну допомогу соціально незахищеним киянам. Підтримувати ветеранів-захисників та їх родини. Триватиме і фінансування соціальних програм. Завершимо також реконструкцію приміщень у Деснянському та Подільському районах, у яких в наступному році створимо Центри реабілітації дітей та осіб із інвалідністю. І розпочнемо роботи зі створення таких центрів у Шевченківському, Солом’янському та Святошинському районах», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що Київрада ухвалила бюджет міста на 2022 рік.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, скільки витратять коштів з держбюджету на соцзахист, медицину, оборону та інші ключові галузі у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: