Головна ялинка країни: у КМДА розповіли про тематику прикрас цього року

Читать на русском
Головна ялинка України на Софійській площі у Києві цього року буде присвячена Різдвяній дивоночі.
ілюстративне фотофото КГГА

Головна ялинка України на Софійській площі у Києві цього року буде присвячена Різдвяній дивоночі. Її традиційно відкриють 19 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА у п'ятницю, 3 грудня.

Свята в Україні у 2022 році: на які дати припадають вихідніСкільки буде вихідних у 2022 році, на які дні випадають державні свята та коли буде перенесення робочих днів, дивіться на інфографіці.

За інформацією Департаменту культури, тема головної святкової локації на Софійській площі присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос.

Основу новорічного дерева прикрасять як традиційний вертеп, який в Україні здавна було прийнято зводити до Різдва. Навколо ялинки стоятимуть фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників.

Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть 10 тисяч прикрас — іграшки червоного та золотого кольорів.

Як повідомили організатори, новорічну ялинку заввишки 31 метр урочисто запалять у Києві 19 грудня. Дерево засяє 10-кілометровою гірляндою теплого кольору у вигляді великого куполу.

Навколо ялинки розташують розважальні локації: фотозони, дитячі іграшки, майстерню, музей новорічних прикрас, сцену.

До ярмаркового містечка будуть вести чотири урочисто прикрашені арки, з чотирма люстрами в центрі кожної. Навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому розташують ковзанку як тунель для любителів спортивних розваг.

Також на площі розмістять теплу арт-зону для відпочинку. Святкову атмосферу створюватиме різдвяна музика.

На Володимирському проїзді працюватимуть ярмарок, який буде прикрашений ілюмінацією, та зона фудкорту. Їжу готуватимуть у стилі «стріт-фуд»: бутерброди та снеки, які зручно взяти та відійти, додали у пресслужбі.

Нагадаємо, що на Софійській площі вже почали встановлювати головну ялинку країни. Загалом планують відкрити 14 новорічних локацій для киян та гостей міста.

У Києві також затвердили адреси та дату початку роботи ялинкових базарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: