Кличко поскаржився на брак лікарів у Києві

Читать на русском
Київська влада встановила додаткові виплати медикам, які працюють з коронавірусними хворими, проте, медперсоналу не вистачає.
Віталій КличкоУкраїнська правда

Київ може розгорнути до шести тисяч місць додатково для хворих коронавірусом. Однак для цих місць не вистачає медиків, тому лікувати хворих буде нікому.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«У Києві ми підготували 5,5 тисячі місць в інфекційних відділеннях. Якщо буде необхідно, ми готові надати ще плюс 6 тисяч місць. Ми боїмося одного - вибуху захворюваності, який може паралізувати медичну систему, коли кількість хворих перевищуватиме Кількість місць у лікарні... Ми можемо зробити ще багато місць, але найголовніше питання - хто буде надавати допомогу? Нам не вистачає лікарів. Сьогодні вже лікарі працюють на межі напруги» - розповів він.

Кличко додав, що київська влада встановила додаткові виплати медикам, які працюють з коронавірусними хворими. Вони отримують до 40 тисяч гривень на місяць, проте, медперсоналу не вистачає.

«Обладнання є, апарати ШВЛ – понад 500, 90% наших місць забезпечені киснем. Але, з усім тим, загроза того, що кількість хворих буде перевищувати кількість лікарів і місць в лікарнях, залишається сьогодні» - резюмував мер.

Нагадаємо, з 1 листопада, Київ буде переведений в червону зону карантину. Для відвідування торгових центрів, закладів харчування та ЦНАП, а також для проїзду в громадському транспорті потрібно ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: