У КМДА розповіли, як готуються до можливого вторгнення Росії

Читать на русском
У Києві триває підготовка до можливого вторгнення Росії – готуються бомбосховища та тестують систему оповіщення громадян про небезпеку.
Цензор.НЕТ

У Києві триває підготовка до можливого вторгнення Росії – готуються бомбосховища та тестують систему оповіщення громадян про небезпеку.

Про це розповів заступник глави КМДА Андрій Крищенко в інтерв'ю Бабелю.

За його словами, у столиці зараз тестують систему оповіщення, але поки що без звукових сигналів. Також планується проведення навчань, щоб люди не лякалися, коли почують сирени.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«На сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій повністю розписано весь алгоритм (дій у разі атаки – ред.). Ми зараз проводитимемо інформаційну кампанію. Але я побоююся, що ситуація може бути приблизно як із підготовкою до зими: усі знають, що настане зима, але до першого снігу їздять літньою лисою гумою», – зазначив Крищенко.

«Плануємо проводити навчання. З наступного тижня ми розпочнемо інформаційну кампанію, щоб люди не лякалися, коли їх почують. А через кілька тижнів уже включатимемо сирени і проводитимемо навчання, щоб люди без паніки розуміли, що робити», - розповів чиновник.

Заступник голови КМДА розповів про перевірку бомбосховищ, багато із яких перебувають у приватній власності та потребують ремонту.

«Наш департамент безпеки та районні адміністрації видавали приписи, щоб упорядкувати їх (бомбосховища, - ред.). Частину відремонтували, ще по частині є питання. Минулого тижня ми обговорювали питання, що частину цих приміщень хочуть передати місту, але вони є незадовільними. Місто в такому вигляді їх взяти не може — спочатку слід упорядкувати», - зазначив заступник голови КМДА.

Також у Києві є більш ніж 4 тисячі об'єктів подвійного призначення - підвали, підземні паркінги, підвальні магазинчики, тощо. За словами Крищенка, багато з них зараз перебуває у комунальній власності і у разі тривоги готові прийняти людей.

«КМДА бере на себе відповідальність за бомбосховища та приміщення подвійного призначення. Якщо у вашому будинку є такий підвал і він закритий, треба написати заявку до вашого ЖЕКу або ОСББ, потім це приміщення обстежує комісія, у тому числі з представниками КМДА. Якщо воно придатне для використання як укриття, його промаркують і люди знатимуть, що там можна ховатися. Про ключі треба буде домовлятися вже з компанією, що управляє. Весь алгоритм буде на сайті з понеділка. За підвальними магазинами алгоритм той самий», - розповів Крищенко.

Сьогодні ми писали, що в Україні вирішили посилити охорону електростанцій, мостів та інших об'єктів критичної інфраструктури. Рішення було прийнято через можливу агресію Росії.

Також нагадаємо, що G7 пообіцяли РФ «тяжкі наслідки» за подальшу агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: