У Білорусі вирішили ввести санкції у відповідь проти Заходу – прем'єр Білорусі

Читать на русском
Прем'єр Білорусі заявив, що відразу після вихідних будуть озвучені рішення Мінська щодо санкцій проти кожної з країн Заходу
Ілюстративне фотоbelapan.by

На тижні влада Білорусі оголосить про санкції проти західних країн у відповідь, схвалені та прийняті після того, як США і країни Європи впровадили чергові обмеження проти Мінська.

Про це заявив прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко в інтерв'ю телеканалу Білорусь 1.

Так, білоруський прем'єр пообіцяв «симетричні кроки» щодо Європи, і зазначив, що рішення Мінська щодо санкцій будуть озвучені вже починаючи з 6 грудня.

«Білорусь ні на кого не нападала. Але раз вже проти нас розв'язана економічна війна, або гібридна війна, звичайно, дії нерозділеними не залишаться. Будуть прийняті абсолютно адекватні заходи. Це тільки частина з них: ми не йдемо на те, щоб задіяти весь арсенал, хоча відповіді напрацьовані» - заявив він.

1 грудня країни Європейського Союзу затвердили черговий, п'ятий, пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з міграційною кризою.

Нагадаємо, через введення санкцій проти Білорусі експорт республіки може знизитися на 250-300 мільйонів доларів у річному розрізі. А сама Білорусь може втратити державність в тому випадку, якщо триватиме санкційний тиск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: