Білорусь впровадила заходи у відповідь на санкції ЄС

Читать на русском
Такі заходи носять природу у відповідь і можуть бути скасовані, якщо порушені ними країни переглянуть свою позицію і скасують санкції. Також у МЗС Білорусі вирішили ще й обмежити в'їзд іноземцям.
З відкритих джерел

Влада Білорусі впровадила заходи у відповідь на санкції ЄС.

За інформацією пресслужби МЗС Білорусі, було запроваджено заборону на ввезення товарів із ЄС, США та Великої Британії. Нестачу товарів будуть заповнювати «товарами із дружніх країн».

«В якості заходів у відповідь на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі та погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів уряд Республіки Білорусь схвалив рішення про введення заборони ввезення на територію країни низки товарів, що походять із держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції», – йдеться у повідомленні відомства.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

Такі заходи можуть бути скасовані, якщо порушені ними країни переглянуть свою позицію і скасують санкції. Також у МЗС Білорусі вирішили ще й обмежити в'їзд іноземцям.

«Розширені списки осіб, чий в'їзд на територію Республіки Білорусь та Союзної держави небажаний з країн, які на системній основі дискримінують білоруських офіційних осіб, журналістів та представників громадських організацій», - наголошується в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що для «зміцнення своєї економічної безпеки Білорусь продовжить реалізацію Союзних програм та зміцнення економічної інтеграції з Російською Федерацією».

1 грудня країни Європейського Союзу затвердили черговий, п'ятий, пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з міграційною кризою.

Нагадаємо, через введення санкцій проти Білорусі експорт республіки може знизитися на 250-300 мільйонів доларів у річному розрізі. А сама Білорусь може втратити державність в тому випадку, якщо триватиме санкційний тиск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: