Кабмін почав тестування системи накопичувальних пенсій: на кому її випробують

Читать на русском
Перевірка роботи системи накопичення пенсій буде проведена на колективах підприємств - об'єктів держпрограми великої приватизації.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет Міністрів України розпочинає тестування механізму накопичувальних пенсій. Перевіряти його роботу будуть на працівниках підприємств, які входять до Державної програми великої приватизації.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у своєму Facebook.

Накопичувальна пенсійна система: як і коли працюватиме в УкраїніЩо таке накопичувальна пенсійна система та коли вона зможе запрацювати в Україні, читайте у матеріалі Слово і діло.

«На цьому тижні уряд запровадив механізм пенсійних накопичень для працівників об'єктів великої приватизації. Майбутні власники таких підприємств повинні будуть платити в недержавні пенсійні фонди накопичувальні внески щонайменше за половину працівників. Сума таких внесків повинна становити не менше 4% від зарплати. Це стане ще одним кроком до введення накопичувального рівня пенсійної системи для всіх українців» - повідомив він.

Раніше міністр соціальної політики України Марина Лазебна роз'яснила механізм накопичувальних пенсій для фізичних осіб-підприємців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: