У Мінсоцполітики розповіли, як ФОПи зможуть накопичити собі на пенсію

Читать на русском
Міністр наголосила, що для запуску другого рівня не потрібно створювати додаткових установ та витрачати на це кошти платників податків.
economy.24tv.ua

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна роз’яснила механізм накопичувальних пенсій для фізичних осіб-підприємців.

Про це міністр розповіла в інтерв'ю виданню «Факти».

Зазначається, що для ФОПів буде більш добровільна програма. Вони зараз платять у солідарну систему та платитимуть у накопичувальну.

«‎У нас сьогодні сьогодні приблизно 10 млн найманих працівників і близько 2 млн – це ФОПи, які платять самі за себе. І близько 10 мільйонів пенсіонерів. Враховуючи погану демографічну ситуацію, нам потрібно розуміти, що гідні пенсії можливі лише якщо люди матимуть власні пенсійні накопичення на додаток до державної солідарної пенсії»‎, — заявила Лазебна.

Накопичувальна пенсійна система: як і коли працюватиме в УкраїніЩо таке накопичувальна пенсійна система та коли вона зможе запрацювати в Україні, читайте у матеріалі Слово і діло.

Міністр зазначила, що зараз Мінсоцполітики разом із Мінфіном централізує на базі Єдиного соціального реєстру всю «‎соціальну» інформацію з більш як десятка різних джерел.

«‎Держава в одному місці бачитиме всю «‎пенсійну історію» людини як у солідарній, так і в накопичувальній системі, захищатиме цю інформацію і пенсійні права людини, незалежно від того, де зберігаються її пенсійні накопичення», — повідомляє Лазебна.

Також міністр наголосила, що для запуску другого рівня не потрібно створювати додаткових установ та витрачати на це кошти платників податків.

Нагадаємо, що в Україні до кінця 2021 року ще двом категоріям пенсіонерів збільшать пенсійні виплати.

Раніше у Мінсоцполітики розповіли про етапи підвищення пенсій у 2022 році.

Також, мешканцям ОРДЛО почнуть виплачувати борги щодо пенсій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: