Шмигаль заявив, про поступове зниження інфляції - подробиці

Читать на русском
Цьому сприятимуть кращі цьогорічні врожаї, корекція цін на світових товарних ринках, порівняно міцний курс гривні 2021 року, заявив прем'єр.
фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у листопаді 2021 року споживча інфляція в річному вимірі сповільнилася до 10,3% (із 10,9% у жовтні) і вважає, що вона надалі поступово знижуватиметься.

Про це голова українського Уряду повідомив у пості на facebook.

Згідно з його думкою, цьому сприятимуть кращі цьогорічні врожаї, корекція цін на світових товарних ринках, порівняно міцний курс гривні 2021 року, вичерпання ефектів низької бази порівняння.

«Важливу роль у стримуванні інфляції також відіграв меморандум з місцевою владою, завдяки якому тарифи на тепло та гарячу воду для людей залишаються без змін до кінця опалювального сезону», - підсумував він.

При цьому, варто зазначити, що у жовтні інфляція в Україні перевищила прогноз Національного банку, хоча й очікувано уповільнилася до 10,9%.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

Нагадаємо, колишній український міністр повідомив, що у 2022 році українські пенсіонери будуть біднішими, ніж у 2021 році.

Раніше експерт розповів, чому найвигідніше зберігати заощадження в національній валюті.

Також, напередодні Шмигаль розповів, хто у 2022 році отримає доплати до пенсії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: