Підвищення пенсій: стало відомо, хто у 2022 році отримає доплати

Читать на русском
У грудні наступного року заплановано друге за рік збільшення прожиткового мінімуму, що спричинить зростання мінімальних пенсій.
Ілюстративне фотоeconomy.24tv.ua

У наступному, 2022 році на українських пенсіонерів очікує збільшення виплат. Повідомляється, що це пов'язано не лише з індексацією пенсій, яка запланована на березень.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Голова Уряду анонсував, що у наступному році мінімальні пенсійні виплати українцям старше 70 років становитимуть 3000 грн.

Пенсії в Україні: кому і на скільки підвищать виплати з 1 грудняДеяким категоріям українців збільшать пенсії з 1 грудня. Кому та на скільки – на інфографіці.

При цьому, очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна пояснювала, що такі мінімальні виплати будуть у пенсіонерів, страховий стаж яких складе 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

На осінь наступного року планується доплата людям віком від 70 до 75 років у розмірі 300 гривень щомісяця, як це раніше було зроблено для пенсіонерів 75-80 років та старше 80 років.

У липні 2022 року збільшаться мінімальні та максимальні пенсії непрацюючим пенсіонерам у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність, до 2 027 гривень. А у жовтні до 6 700 гривень збільшиться мінімальна зарплата, що спричинить зростання мінімальної пенсії для людей у віці 65+ зі страховим стажем 30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно.

Запуск пенсійної реформи: чи вдасться українцям накопичити на старістьНевдовзі українців зобов’яжуть накопичувати собі додаткові до солідарної системи пенсійні кошти. Як працюватиме система, й чи вдасться достатньо накопичити на старість ‒ розбирався політолог Олександр Радчук.

Раніше ми повідомляли, хто з січня отримуватиме 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, колишній міністр повідомив, що на тлі підвищення цін, комунальних тарифів та інфляції збільшення пенсій буде абсолютно непомітним.

Також нагадаємо, хто відчув на собі надбавку до пенсії у грудні, а кому не пощастило.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: