Тисяча за вакцинацію: Шмигаль повідомив, як отримати гроші у першому етапі у грудні

Читать на русском
Як отримати тисячу за вакцинацію до кінця 2021 року. Коли потрібно подати заявку у грудні. Шмигаль розповів про подробиці на засіданні Кабміну.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Українці, які пройшли повний курс вакцинації, можуть отримати анонсовану 1 тисячу гривень до кінця цього року. Проте для цього потрібно встигнути подати заявку у першому етапі – до 29 грудня.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну в четвер, 9 грудня.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Для того щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку в «Дії» до 29 грудня цього року. Тобто, з 19 грудня до 29-го», - сказав він.

Прем'єр також розповів, що з наступного тижня у додатку «Дія» запустять бета-тестування послуги, за допомогою якої українці зможуть отримати обіцяну 1 тисячою гривень за вакцинацію від коронавірусу. Нарахування вже розпочнуться з 19 грудня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував виплату українцям тисячу гривень за вакцинацію.

Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, що має підтверджувати сертифікат у «Дії».

Гроші не дадуть готівкою, витратити їх можна буде на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, купити книги.

Шмигаль вже повідомляв, що виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій. Пенсіонерам буде альтернативний варіант отримання так званої тисячі Зеленського.

Тисячу від Зеленського вже погодилися виплачувати 5 банків. Грошима можна буде скористатися протягом 4 місяців після отримання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: