Експерт розповів, чому найвигідніше зберігати заощадження в національній валюті

Читать на русском
За словами експерта, в США також лютує інфляція, тому вклавшись в доларовий депозит, в результаті можна залишитися в мінусі.
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українцям вигідніше зберігати свої заощадження в банках в національній валюті. Відсоток за гривневими депозитами пропонується набагато більший, ніж за вкладами в доларах або євро.

Про це розповів фінансовий аналітик Тарас Котович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Нерухомість, депозити і держоблігації: у що варто інвестувати українцямЯкі є види інвестицій, куди можна вкласти гроші і який прибуток отримати, читайте в матеріалі Слово і діло.

«У будь-якому випадку, заощадження в гривні сьогодні дають більше вигоди, ніж заощадження у валюті. Депозити по валюті банки дають 1/10 відсотка переважно, тому це фактично дорівнює тому, щоб покласти цю валюту під подушку. А враховуючи те, що і в Америці є інфляція, то отримаєш мінус. Якщо порівнювати з гривнею, то зараз банки пропонують депозити від 9% на рік, а ОВДП можна купити під 10-12% спокійно. Я особисто віддаю перевагу гривню, і в принципі не бачу особливої потреби та ризиків, щоб зараз бігти й купувати валюту, особливо за таким курсом, як у нас є зараз» - сказав він, коментуючи коливання валютного курсу в Україні.

Нагадаємо, що в Україні 67,1% українців віднесли себе до бідних. Велика частина українців вважає, що сума понад 22 тисячі гривень на місяць дозволила б їм відносити себе до представників середнього класу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: