США запровадили нові санкції проти Китаю: які порушення стали причиною

Читать на русском
Сполучені Штати також ввели нові санкції проти Північної Кореї та військових структур М’янми.
Ілюстративне фотофото: ТАСС

Американська влада запровадила нові жорсткі санкції проти десятків людей і організацій, пов'язаних з такими країнами, як Китай, М'янма, Північна Корея та Бангладеш. Вони причетні до порушення прав людини.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Канада та Велика Британія приєдналися до Сполучених Штатів у введенні санкцій, пов’язаних із порушенням прав людини в М’янмі. Вашингтон також ввів нові санкції проти Північної Кореї та військових структур М’янми.

Держдеп США схвалив санкції проти Тупицького та його дружиниУ четвер, 9 грудня, Держдеп США запровадив санкції проти ексголови Конституційного суду України Олександра Тупицького та його дружини Ольги.

Мінфін США у п’ятницю, 10 грудня, додав до списку компаній китайського військово-промислового комплексу компанію SenseTime, яка розробляє системи зі штучним інтелектом. Компанія є розробником програм розпізнавання обличчя, які можуть визначити етнічну приналежність цілі, з особливим акцентом на ідентифікації етнічних уйгурів.

Американське відомство також оголосило про введення санкцій проти двох військових структур М'янми, організації, яка забезпечує резерви для військових, а також чотирьох міністрів.

В свою чергу Канада ввела санкції проти чотирьох структур, пов’язаних з військовим урядом М’янми, а Великобританія запровадила нові санкції проти військових.

При цьому, американське Казначейство також внесло в чорний список Центральну прокуратуру Північної Кореї, а також колишнього міністра соціального захисту та нещодавно призначеного міністра народних збройних сил Рі Йонг Гіля, а також російський університет, який сприяє вивезенню працівників з Північної Кореї.

«Редколегія» на Skrypin.ua: санкції проти чиновника АП часів Януковича Портнова, переговори Байдена та ПутінаУ Редколегії 10 грудня гості студії обговорюватимуть санкції проти чиновника АП часів Януковича Портнова, а також переговори президентів США та Росії Джозефа Байдена та Володимира Путіна.

Повідомляється, що Держдеп США також заборонив 12 особам в'їзд до Сполучених Штатів, включаючи посадових осіб Китаю, Білорусі та Шрі-Ланки.

«Наші дії сьогодні, особливо ті, що ми запровадили у партнерстві з Великобританією та Канадою, надсилають сигнал про те, що демократії в усьому світі діятимуть проти тих, хто зловживає владою держави, щоб заподіяти страждання та репресії», – повідомив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо.

Нагадаємо, що США анонсували санкції проти корупціонерів з України.

Раніше ми повідомляли, що США ввели санкції проти керівників слідчого ізолятора в Білорусі.

Також, у Держдепі США вважають, що членство України в НАТО навряд чи буде схвалено найближчим десятиліттям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: