Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Пекіні

Читать на русском
Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту лютневих Олімпійських ігор у Пекіні. Австралійські посадовці не поїдуть до Китаю.
REUTERS/Jason Lee

Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту лютневих Олімпійських ігор у Пекіні.

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон сказав, що австралійські посадовці не поїдуть до Китаю на ці ігри. Але дипломатичний бойкот не вплине на участь австралійських спортсменів, пише Reuters.

Олімпійські ігри: скільки медалей завойовували українські спортсмениСкільки медалей завойовували українські спортсмени на Олімпійських іграх від 1994 року – на інфографіці.

Рішення ухвалили через боротьбу Австралії за відновлення дипломатичних каналів з Китаєм для обговорення імовірних порушень прав людини в Сіньцзяні та дій Пекіна щодо уповільнення та блокування імпорту австралійських товарів.

Як відомо, раніше речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не відряджатимуть американських урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї. Американські спортсмени зможуть брати участь в олімпійських змаганнях.

У відповідь Китай назвав дипломатичний бойкот Сполучених Штатів «політичною провокацією».

Міжнародний олімпійський комітет заявив, що присутність урядовців та дипломатів на Олімпіаді - це суто політичне рішення влади конкретної країни.

Нагадаємо, Олімпіада відбудеться у Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року.

Раніше ми писали, що літня Олімпіада в Токіо для України запам'яталася не тільки перемогами, але й скандалами. Спортсменка Марина Килипко, яка посіла п'яте місце на змаганнях зі стрибків із жердиною, поскаржилася, що її результат міг бути кращим, якби поряд був особистий тренер. А його не взяли, оскільки в делегації «не вистачило місця». Олімпійський чемпіон і нардеп Жан Беленюк теж заявив після Олімпіади, що кількість функціонерів у делегації можна було би скоротити. «Слово і діло» поцікавилося, хто ж, крім спортсменів, їздить на Олімпійські ігри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: