США впровадили санкції проти чиновника АП часів Януковича Портнова

Читать на русском
США впровадили санкції проти колишнього першого заступника голови Адміністрації президента за Віктора Януковича Андрія Портнова та його фонду.
фото Newsmakers.com.ua

Сполучені Штати впровадили санкції проти колишнього першого заступника голови Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Андрія Портнова та його фонду.

Про це йдеться на сторінці Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Санкції проти Портнова було запроваджено у межах так званого «акту Магнітського». Це закон США та деяких інших країн, що містить перелік чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини.

Окрім Портнова, санкції запровадили також проти благодійної організації «Фонд Андрія Портнова».

Зазначимо, громадянам, щодо яких у США запроваджуються такі санкції, заборонено в'їзд до країни. Також щодо них вводять економічні санкції — арешти майна, корупційних рахунків тощо.

Портнов обіймав посаду першого заступника глави Адміністрації президента за Віктора Януковича у 2011-2014 роках. У 2014 році Портнов виїхав з України, якийсь час жив у Росії, а потім переїхав до Відня. А 19 травня 2019 року знову повернувся до України.

Нагадаємо, у червні 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що три кримінальні справи, порушені стосовно п'ятого президента Петра Порошенка за заявами ексзаступника голови АП часів Януковича Андрія Портнова, закриті.

У лютому того ж року у ГПУ повідомляли, чи має Андрій Портнов статус підозрюваного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: