Борги за комунальні послуги: за яку суму боргу по комуналці в Україні можуть забрати житло

Читать на русском
Важливо відзначити, що тим, у кого сума боргу невелика, такий радикальний результат подій не загрожує. Але ось злісним неплатникам доведеться несолодко
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українці винні за комунальні послуги десятки мільярдів гривень. Попри державні субсидії для нужденних, не всі можуть, або хочуть платити за комуналку. У когось не вистачає грошей, когось не влаштовують послуги. Але держава налаштувалася на боротьбу з боржниками - аж до того, що за борги можуть відняти квартиру.

Про це пише видання GsmInfo.

Важливо відзначити, що тим, у кого сума боргу невелика, такий радикальний результат подій не загрожує. На його борг почнуть нараховувати пеню на наступний день після того, як оплата буде прострочена. Далі, якщо людина не захоче платити - постачальник комунальних послуг може звернутися до суду, в результаті боржнику доведеться заплатити і борг, і штраф і пеню. Максимум, в такому випадку виконавча служба може заарештувати рахунок.

Який відсоток доходів сім’ї витрачають на комуналкуЯкий відсоток з доходів сім’ї витрачають на комунальні послуги, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

А от якщо сума боргу перевалила за 120 тисяч гривень - бути біді. В такому випадку у боржника можуть конфіскувати житло. Його просто виселять за несплату, а будинок або квартиру виставлять на продаж, щоб покрити борги з цих коштів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що найголовніша причина неповної оплати комунальних послуг українцями встановлена. З'ясувалося, що повністю і в строк оплачувати комунальні послуги українцям заважає нестача грошей.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, як оформити розстрочку на комунальні борги, скільки доведеться платити щомісяця, на який термін розрахована реструктуризація і чи можна з боргами оформити субсидію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: