З'ясувалося, чи зможуть оформити субсидію українці з боргами за комуналку

Читать на русском
Як оформити субсидію, якщо є борги за житлово-комунальні послуги. Пояснення Мінсоцполітики.
фото з відкритих джерел

Українці, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, також можуть оформити субсидію. Однак є певна умова.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Facebook у четвер, 21 жовтня.

Скільки субсидій на оплату комунальних послуг отримали українціСубсидії на оплату комунальних послуг отримують близько 2,4 млн домогосподарств станом на вересень. Скільки коштів виплатили українцям з 2016 року – на інфографіці.

«Громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, також можуть оформити житлову субсидію. Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн)», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві уточнили, що субсидія призначається у разі наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цього боргу.

З питань укладання договору українцям радять звернутися до постачальників послуг ЖКГ.

У той же час, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, субсидія буде призначена з початку сезону.

Нагадаємо, у проекті держбюджету на 2022 рік, який Рада вже ухвалила у першому читанні, на субсидії заклали 38,4 млрд грн. Це на 3,2 млрд грн більше, ніж було на цей рік.

Раніше був названий середній розмір субсидії на цей опалювальний сезон.

Також повідомлялося про те, як будуть розраховувати субсидії в цьому році і як перевіряють українців при призначенні допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: