У Мін'юсті пояснили, коли і як можуть забирати автомобілі за комунальні борги

Читать на русском
Представник Мін'юсту підтвердив твердження про те, що боржникам тепер буде значно складніше ухилятися від сплати.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Українцям, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, конфіскація автомобілів прямо на дорогах не загрожує.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра юстиції з питань ДВС Андрій Гайченко.

«З п’ятниці в мережі, з посиланням нібито на мої слова, поширюється матеріал під назвою «Борги з комуналки, аліменти і штрафи вимагають сплатити прямо на дорозі – інакше заберуть авто», — повідомив чиновник.

Борги за комуналку: як оформити реструктуризацію комунальних платежівРеструктуризація комунальних платежів дає змогу оформити субсидію і поступово позбутися боргів.

Представник Мін'юсту пояснив, що Державна виконавча служба (ДВС) не може стягувати борги за «комуналку» без судового рішення, проте боржникам тепер буде тяжче ухилятися від повернення боргів. У співробітників ДВС при собі є документальні бланки з відповідними рахунками, на які боржник мусить переказати кошти.

«Щодо переважної більшості боржників по ЖКГ, а це приблизно 99 осіб зі 100, рішень судів про стягнення заборгованості немає. Тому їм нічого боятися», — додав заступник міністра.

Нагадаємо, що заступник голови Мін'юсту Висоцька заробила в липні понад 170 тисяч грн.

Раніше, Міністерство юстиції України заперечило інформацію про те, що борги за житлово-комунальні послуги або штрафи будуть автоматично списуватися з карт.

Також, «Слово і Діло» розібралося, за які борги і як будуть списувати кошти з рахунків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: