Погашення боргів за комуналку спростить отримання субсидії – Немчинов

Читать на русском
Українці, які погасять існуючі у них заборгованості за комунальні послуги, можуть розраховувати на нарахування субсидій від держави
Міністр Кабміну Олег Немчиновslovoidilo.ua

Українцям, які хочуть отримати від держави субсидії на оплату комунальних послуг, потрібно погасити існуючі у них борги по комуналці, або як мінімум реструктуризувати їх.

Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Скільки субсидій на оплату комунальних послуг отримали українціСубсидії на оплату комунальних послуг отримують близько 2,4 млн домогосподарств станом на вересень. Скільки коштів виплатили українцям з 2016 року – на інфографіці.

«Як правило, теплопостачальні підприємства є комунальними підприємствами місцевих громад, зрідка це приватні підприємства. Це претензійна робота з боржниками, жителями. З одного боку плюс - це робота соціальних служб місцевих громад щодо забезпечення інформованості громадян про можливість оформлення субсидій. За чинним порядком для того, щоб мати субсидію, потрібно розрахуватися з попередніми боргами або їх реструктуризувати» - розповів він.

Раніше в Міністерстві соціальної політики розповіли, як контролюють призначення житлових субсидій, і які перевірки очікують українців при оформленні допомоги. В опалювальному сезоні 2021-2022 середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг складе близько 2 тисяч гривень.

При цьому з серпня 2020 року борги українців за комунальні послуги виросли в півтора раза.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: