Українцям змінять формат платіжок за «комуналку»

Читать на русском
Громадяни України почнуть отримувати платіжки за комунальні послуги у новому форматі. Це пов'язано з новим законом про енергоефективність.
фото з відкритих джерел

Громадяни України почнуть отримувати платіжки за комунальні послуги у новому форматі. Тепер в них буде вказуватися інформація про споживання і якість послуг, а також про енергоефективні програми.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у п'ятницю, 22 жовтня.

Скільки субсидій на оплату комунальних послуг отримали українціСубсидії на оплату комунальних послуг отримують близько 2,4 млн домогосподарств станом на вересень. Скільки коштів виплатили українцям з 2016 року – на інфографіці.

Такий формат передбачає новий закон про енергоефективність, який Рада ухвалила 21 жовтня.

«Для об'єктивного інформування населення та ефективного впровадження інструментів державної підтримки в сфері енергоефективності законом передбачається розробити новий формат платіжки за комунальні послуги. Платіжка буде містити детальну інформацію щодо споживання, зокрема, з порівнянням поточних показників з торішніми, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу та електричної енергії», - розповіла заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна.

У Міненерго сподіваються, що новий закон дозволить підвищити енергоефективність бюджетної сфери та доступність комунальних послуг для населення, а також зменшити витрати на теплопостачання.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики розповіли, чи можуть українці з боргами за комуналку розраховувати на субсидію.

Також повідомлялося, як розраховують субсидію у цьому опалювальному сезоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: