Українці назвали найчастішу причину, через яку не оплачують комунальні послуги – соцопитування

Читать на русском
Основною причиною того, чому домогосподарство платить за комунальні послуги не повністю, або не платить взагалі, велика частина опитаних вказує брак грошей
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Найголовніша причина неповної оплати комунальних послуг українцями встановлена. З'ясувалося, що повністю і в строк оплачувати комунальні послуги українцям заважає нестача грошей.

Про це повідомляється за результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Основною причиною того, чому домогосподарство платить за комунальні послуги не повністю, або не платить взагалі, велика частина українців - 82% - вказала те, що у них немає або критично не вистачає грошей на оплату рахунків. 10,4% вважають непрозорим механізм формування комунального тарифу, 3,4% посилаються на низьку якість комунальних послуг. Ще 2% заявили, що просто не вважають за потрібне платити за ці послуги, а 1,1% українців не змогли відповісти.

Борги за комуналку: як оформити реструктуризацію комунальних платежівРеструктуризація комунальних платежів дає змогу оформити субсидію і поступово позбутися боргів.

При цьому 81,7% респондентів заявили, що їх домогосподарство повністю сплатило за отримані комунальні послуги за останній місяць. 14% визнали, що сплатили частково, а 3,5% заявили, що не платили нічого.

Серед тих, хто сплатив комуналку повністю або частково, 35,1% заявили, що оплата рахунків зжерла 16-30% їхнього доходу, а 49,6% оцінили витрати на комуналку в більш ніж 30% від доходу. При цьому тільки 13,2% респондентів повідомили, що отримують субсидії.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України заперечує інформацію про те, що борги за житлово-комунальні послуги або штрафи будуть автоматично списуватися з карт; їх будуть заарештовувати, але списувати не будуть.

Також українцям, які мають заборгованість з житлово-комунальних послуг, не загрожує конфіскація автомобілів прямо на дорогах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: