У Білому домі назвали частину умов для вступу України до НАТО

Читать на русском
Рішення про те, брати Україну в Альянс, чи ні, повинні будуть прийняти країни-члени НАТО і керівництво блоку в цілому
Дженніфер Псакіwhitehouse.gov

Попри те, що США підтримує членство України в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), є певні умови, які Україні доведеться виконати, якщо вона хоче стати членом Альянсу.

Про це заявила спікер Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу після розмови президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом.

«Президент Байден підтримує прагнення будь - якої країни приєднатися до оборонних альянсів, НАТО та інших, і він, звичайно, підтримує і прагнення України» - сказала вона.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Втім, Псакі тут же додала, що Україні потрібно побороти в країні корупцію, а також виконати деякі інші умови. Крім того, рішення про те, брати Україну в Альянс, чи ні, повинні будуть прийняти країни-члени НАТО і керівництво блоку в цілому.

Нагадаємо, 9 грудня президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом США Джозефом Байденом. Відомо, що серед інших підсумків розмови отримано згоду США влитися в процес врегулювання ситуації навколо конфлікту на Донбасі. Україна, своєю чергою, працюватиме над відновленням Нормандського формату.

Раніше повідомлялося про те, що під час переговорів президента США Джозефа Байдена і Володимира Путіна, президента Росії, останній звинуватив НАТО в тому, що Альянс «робить небезпечні спроби освоєння української території».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: