Москва звинуватила НАТО в бажанні «освоїти» Україну

Читать на русском
За словами Путіна, Росія вимагає гарантій нерозширення НАТО на схід, у тому числі гарантій того, що Україна не стане членом Альянсу
Ілюстративне фотоБілий дім

Під час переговорів президента США Джозефа Байдена і Володимира Путіна, президента Росії, останній звинуватив НАТО в тому, що Альянс «робить небезпечні спроби освоєння української території».

Про це повідомила пресслужба Кремля.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

«Президент Росії на конкретних прикладах проілюстрував деструктивну лінію Києва, спрямовану на повний демонтаж Мінських угод і домовленостей, досягнутих в нормандському форматі, висловив серйозну заклопотаність з приводу провокаційних дій Києва проти Донбасу... Тому Росія серйозно зацікавлена в отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО в східному напрямку і розміщення в суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь» - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: