Арестович висловив сподівання, що НАТО не піддасться на російський шантаж

Читать на русском
Арестович нагадав, що НАТО, на відміну від експансіоністської Росії, нікому не загрожує - Альянс є в першу чергу оборонним блоком
Олексій АрестовичСкриншот

Якщо НАТО піддасться шантажу Росії, яка зараз відчайдушно торгується із Заходом, і відмовиться від розширення на схід і прийняття до своїх лав України, це означатиме кінець Альянсу, як такого.

Про це заявив радник голови офісу президента України Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дім».

«Контури цієї торгівлі позначені. Вони хочуть від НАТО гарантій непорушення НАТО на схід, як вони заявили. І позиція була заявлена до того ж саміту НАТО. І їм відразу дали зрозуміти, що хлопці, куди розширюється НАТО - це справа НАТО, і тієї сторони, на яку розширюється, а ви тут при чому?»- зазначив він.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Арестович нагадав, що НАТО, на відміну від експансіоністської Росії, нікому не загрожує - Альянс є в першу чергу оборонним блоком. Тому, додав він, НАТО не має піддаватися на російський шантаж.

«Це означало б, що Путін військовим шантажем домігся від Заходу поступок у своїй політиці. Так це не працює. Не може військовий блок, який за сукупною силою раз в 50 сильніше Російської Федерації, йти на її тиск. Але ніхто не буде домовлятися з Росією про внутрішні справи НАТО. Це не серйозно. Тому що це означало б, що цьому блоку будь-хто може диктувати умови. Це кінець цього блоку» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що Російська Федерація нападе на Україну в тому випадку, якщо вона приєднається до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Також відомо, що між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим сталася напружена суперечка при обговоренні України. Лавров заявив, що розширення НАТО і ЄС несе загрозу Росії та зажадав гарантій неприєднання України до блоку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: