Лідери п'яти держав виступили за відновлення переговорів у Нормандському форматі

Читать на русском
За відновлення переговорів Росії з Україною у Нормандському форматі виступили лідери держав і урядів формату Квінт - Німеччина, США, Франція, Італія, Велика Британія.
gettyimages.com

За відновлення переговорів Росії з Україною у Нормандському форматі виступили лідери держав і урядів формату «Квінт» - Німеччина, США, Франція, Італія, Велика Британія.

«П’ять глав держав і урядів поділилися своїм аналізом напруженості між Росією та Україною, висловили рішучість поважати суверенітет останньої та заявили про свою прихильність діяти для підтримки миру та безпеки в Європі», - сказано у заяві Єлисейського палацу.

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

Лідери держав нагадали про необхідність поновлення переговорів Росії з Україною в рамках так званої «нормандської» групи.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що Нормандський формат – це єдиний шлях до встановлення миру на сході України та розраховує на якнайшвидшу зустріч із лідерами Нормандської четвірки.

Раніше Зеленський обговорив з Макроном та Меркель зустріч у нормандському форматі.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що переговори щодо Донбасу у Нормандському форматі, а також на рівні ТКГ не працюють через незацікавленість у цьому Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: