Нормандська четвірка: Путін прокоментував заяви про наступ та пропозицію щодо саміту

Читать на русском
Президент РФ назвав перебільшеними заяви про те, що Росія начебто готує вторгнення в Україну.
Reuters

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не чув наполегливих пропозицій щодо проведення саміту «нормандської четвірки». Також він спростував інформацію про підготовку наступу на територію України.

Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі «Росія 24».

«Я останніх наполегливих пропозицій з цього приводу не чув, хоча ми це обговорюємо», – сказав Путін.

Водночас він вважає, що аби «наблизитися до вирішення проблем» на сході України інших механізмів, окрім «норманського формату», у сторін немає.

«Я вважаю, що, і хоч би як важко було сьогодні, як би складно не було вирішувати цю проблему, але цим механізмом потрібно скористатися», – сказав Путін.

Очевидне та ймовірне: що заважає Путіну напасти на Україну прямо заразВ американському Білому домі побоюються російських військових переміщень біля кордонів з нашою країною.

За його словами, РФ «намагаються спонукати до виконання мінських угод», але не можуть вказати, які конкретно пункти його країна, а також так звані «ЛНР» та «ДНР» не виконують.

«Коли ми ставимо питання нашим партнерам, у тому числі за «нормандським форматом», а що конкретно не виконує Росія за мінськими угодами і що Росія за мінськими угодами мала б зробити, – відповіді немає. Вони прямо так і кажуть: «Ми не можемо сформулювати». Я не жартую, саме такий діалог», – стверджує Путін.

При цьому, він назвав порушенням Мінських угод використання українською владою безпілотних літальних апаратів «Байрактар», а також назвав перебільшеними заяви про те, що Росія начебто готує вторгнення в Україну.

«Я ось цих алармістських заяв не бачив, але виходжу з того, що так воно і є», — прокоментував Путін статті іноземних ЗМІ, які анонсували вторгнення російських військ в Україну.

Нагадаємо, що продовження роботи нормандського формату залишається під питанням.

Раніше Зеленський прокоментував інформацію про війська РФ на кордоні.

Також, Путін має намір поговорити з Лукашенком про його погрозу перекрити транзит російського газу до Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: