Верещук пропонує підвищити стипендію студентам: міністр повідомила цифри

Читать на русском
В Україні планують підвищити стипендію до 6500 гривень усім студентам, які приїхали з окупованих Росією Криму та Донбасу.
Ірина ВерещукСлово і діло

Мінреінтеграції запропонувало Кабміну підвищити стипендію до 6,5 тисяч гривень усім студентам, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму для навчання в українських університетах.

Про це повідомляє голова відомства Ірина Верещук в ефірі радіо «Крим.Реалії»

«Ми запропонували, і я сподіваюся, мене підтримають колеги з уряду, і я навіть не сумніваюся, що мене підтримають і прем'єр, і президент, збільшити стипендію. Вона має бути підвищена. Усім студентам, які приїхали з окупованих територій до 6,5 тисяч. Тобто, вдвічі буде збільшена стипендія. Я щиро сподіваюся, що це трішки хоча б допоможе. Ми зараз відстежуємо, що зменшується кількість абітурієнтів. Незначно, якщо говорити про Крим, то лише на 60 менше, ніж минулого року, але це теж підстава вважати, що треба щось робити й щось змінювати», - зазначила очільниця Мінреінтеграції.

Стало відомо, кому підвищать субсидіїУкраїнцям, які проживають у прифронтових населених пунктах Донецької та Луганської областей, збільшать розмір субсидії.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення та виплати стипендій. Відтепер кожен семестр вчена рада вишу визначає однаковий для всіх факультетів ліміт стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія.

У січні цього року Зеленський започаткував президентські стипендії для учнів. Щорічно визначатиметься топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен із цих учнів отримуватиме стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, на які пільги можуть розраховувати українські студенти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: