Верещук виключила можливість відновлення подачі води до Криму

Читать на русском
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виключили можливість відновлення подачі води до анексованого Криму.
фото УП

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виключили можливість відновлення подачі води до анексованого Криму.

За словами голови відомства Ірини Верещук, це є незаконно.

«Це заборонено законом та всіма можливими регуляторними актами. Це неможливо», - відповіла вона на запитання про те, чи можливе відновлення подачі води до Криму під час сьогоднішнього брифінгу.

Відновлення водопостачання до Криму: чи погодиться на це УкраїнаВідновлення водопостачання в Крим неможливе, попри будь-які заяви, оскільки вже частково зруйнована інфраструктура, вважає експерт.

За її словами, Україна має намір лише добудувати дамбу, щоб запобігти будь-якій можливості попадання дніпровської води на півострів.

«Ми хочемо зробити так, щоб не було навіть шансів на те, щоб вода з'явилася, навіть якщо ми політично хочемо комусь щось довести», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що в Росії Слідчий комітет відкрив справу щодо України через водопостачання Криму.

Також нагадаємо, у Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем та Аянське водосховище.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши на Херсонщині загороджувальну греблю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: