Змінився порядок призначення та виплати стипендій

Читать на русском
Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення та виплати стипендій. Повертається норма про кількість одержувачів стипендій, яка раніше була зменшена.
stopcor.org

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення та виплати стипендій. Повертається норма про кількість одержувачів стипендій, яка раніше була зменшена урядом.

Відповідну постанову оприлюднено на Урядовому порталі.

Українським студентам підвищать стипендіїВ Україні у цьому році підвищать стипендії студентам вишів, а також ПТУ. У деяких виплати зростуть більше, ніж в два рази.

Так, тепер кожен семестр вчена рада вишу визначає однаковий для всіх факультетів ліміт стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія. Цей показник встановлюється у відсотках (в діапазоні від 40 до 45) фактичної кількості студентів денної форми навчання, які навчаються за державними (регіональними) замовленнями.

Таким чином, Кабмін повернув норму, яка була встановлена ​​раніше, але була знижена до 35-40% ухвалою від 1 вересня 2021 р. №933.

Нагадаємо, в Україні преміюватимуть педагогів за перемоги їхніх учнів на міжнародних олімпіадах. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

У січні цього року Зеленський започаткував президентські стипендії для учнів. Щорічно визначатиметься топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен із цих учнів отримуватиме стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: