Зеленський назвав суми президентських стипендій для школярів

Читать на русском
Зеленський розповів про президентські стипендії для учнів. Загалом передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України.
Фото - ОПУ.

Глава держави Володимир Зеленський розповів про президентські стипендії для учнів. Загалом їх буде 250 для 10 учнів з кожного регіону України.

«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – цитує Зеленського пресслужба.

Результати ЗНО-2020: які предмети виявилися найскладнішими для випускниківНайважчими предметами для українських школярів на ЗНО-2020 виявилися історія та математика.

Також, згідно з указом президента, премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад - разова виплата у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. грн.

Крім того, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо.

«Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років», – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні у ВР мають розглянути премії для абітурієнтів, які відмінно склали ЗНО.

«Слово і діло» також пропонує подивитися, які предмети були найскладнішими для українських школярів у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: