Президент призначив стипендії дітям журналістів, які загинули при виконанні професійних обов'язків

Читать на русском
Президент призначив стипендії дітям журналістів В’ячеслава Веремія та Дмитра Лабуткіна, які загинули при виконанні професійних обов'язків.
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 216/2021 «Про призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов'язків».

Як інформує ОПУ, стипендію глави держави призначено Максиму Веремію (2009 року народження) – синові журналіста В'ячеслава Веремія, який загинув під час Революції Гідності в лютому 2014-го.

Також стипендію отримала Кіра Лабуткіна (2010 року народження) – донька журналіста Дмитра Лабуткіна, який загинув під час проведення антитерористичної операції в лютому 2015 року внаслідок ворожого обстрілу біля Дебальцевого Донецької області.

Раніше 5-й президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів.

Нагадаємо, прес-офіцер Дмитро Лабуткін загинув в районі проведення АТО 15 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве. Журналіст знаходився в підбитому бойовиками БТР, який вирушив проводити евакуацію мирних жителів.

Також Верховний суд залишив в силі вирок Апеляційного суду Києва про засудження до 5 років Юрія Крисіна, який обвинувачувався у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія. На початку жовтня 2019 року засудженого етапували із Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: