У ТКГ заявили, що Росія визнала свою участь у війні на Донбасі

Читать на русском
У Росії офіційно визнали участь громадян РФ у збройному конфлікті на Донбасі своїм коментарем про затриманого бойовика-шпигуна Андрія Косяка, заявили в ТКГ.
Андрій КосякФото: lug.gp.gov.ua

У Росії офіційно визнали участь громадян РФ у збройному конфлікті на Донбасі.

Про це йдеться в заяві Української делегації в ТКГ в середу, 20 жовтня.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

«Вітаємо російських представників з цим мужнім кроком: визнавати реальність після восьми років послідовної брехні важко», - йдеться в заяві.

Таку заяву в ТКГ зробили після коментаря МЗС РФ у зв'язку із затриманням в Україні громадянина Росії Андрія Косяка. Також делегація оприлюднила скрін повідомлення з сайту МЗС РФ.

При цьому Україна в ТКГ побажала «російській дипломатії сил і натхнення у взятті наступного бар'єру: офіційного визнання повної відповідальності керівництва РФ за рішення і продовження міжнародного збройного конфлікту на сході України».

У повідомленні на сайті МЗС РФ російська сторона поскаржилася, що не отримала ніяких повідомлень від України про затримання громадянина РФ Андрія Косяка. Тому вони розцінюють «такі дії української сторони як віроломні і провокаційні».

Там також закликали Україну повідомити місцеперебування затриманого громадянина Росії Косяка і забезпечити доступ до нього російських консульських працівників.

Нагадаємо, на початку жовтня українські військові затримали «офіцера представництва Луганська в СЦКК» Андрія Косяка. Він був спійманий в момент, коли вивчав українські позиції під виглядом робіт з розмінування. СБУ допитала Косяка.

Затримання бойовика стало причиною взяття в заручники спостерігачів Моніторингової місії ОБСЄ в готелях Горлівки і Донецька.

А напередодні в Росії вчергове спробували звинуватити Україну у зриві Мінських домовленостей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: