На засіданні ТКГ обговорили використання безпілотників Bayraktar

Читать на русском
На засіданні ТКГ представники ЛДНР порушили питання щодо використання Україною безпілотників Bayraktar на Донбасі.
facebook.com/sergiy.garmash

На засіданні Тристоронньої контактної групи представники ЛДНР порушили питання про використання Україною безпілотників Bayraktar на Донбасі.

Про це повідомив представник Донецька в українській делегації Сергій Гармаш у Facebook.

Засідання відбулося напередодні.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Звичайно, представників Росії з Луганська та Донецька найбільше цікавило питання щодо застосування Україною БПЛА Байрактар. Ми підтвердили цей факт, нагадавши, що російські безпілотники Орлан-10 давно баражують наше небо на Донеччині, тому нічого нового у застосуванні БПЛА на Донеччині немає», - написав він.

Гармаш зазначив, що Україна змушена застосовувати бойові дрони через ескалацію, внаслідок якої за два дні загинули двоє військових.

Крім того, він додав, що керівник російської делегації у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов 27 жовтня залишив онлайн-засідання ТКГ за п'ять хвилин після його початку.

На думку Гармаша, причиною поведінки Гризлова могли бути два питання – використання ЗСУ безпілотників Bayraktar та ситуація із затриманим росіянином Андрієм Косяком.

Нагадаємо, напередодні ЗСУ вперше використали Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, внаслідок якого один боєць ЗСУ загинув, двоє поранено.

Раніше У ТКГ заявили, що Росія своїми висловлюваннями щодо Косяка визнала участь у війні на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: