Таліби хочуть отримати місце в ООН

Читать на русском
Рух Талібан закликав Генеральну Асамблею ООН переглянути рішення щодо відмови надати місце Афганістану в цій організації.
Фото Слово і діло

Рух «Талібан» закликав Генеральну Асамблею ООН переглянути рішення щодо відмови надати місце Афганістану в цій організації.

Про це заявив у вівторок, 7 грудня, заступник офіційного представника руху Інамулла Самангані, передає Інтерфакс-Україна.

Афганський злам: до чого призведе перемога «Талібану» і до чого тут УкраїнаПеремога Талібану стала можлива тому, що Сполучені Штати Америки кинули Афганістан напризволяще.

«Несправедливо надавати місце Афганістану в Організації Об'єднаних Націй тому, хто не представляє уряду і народу Афганістану», - сказав він.

«Це місце є правом уряду та народу Афганістану, і це право має бути підтриманим. Організація Об'єднаних Націй має попрацювати над раціональністю та знову серйозно розглянути її», - додав він.

Раніше Генеральна Асамблея ухвалила резолюцію, яка відкладає рішення про те, хто представлятиме в ООН Афганістан та М'янму. Про це повідомлялося на сайті ООН.

Генасамблея погодилася відкласти ухвалення рішення, а це означає, що нинішні посли залишаться на своїх місцях.

Нагадаємо, кілька європейських країн працюють над відкриттям спільної дипломатичної місії в Афганістані.

Також повідомлялося, що таліби видали спеціальний указ про права жінок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: