Країни ЄС працюють над відкриттям дипломатичної місії в Афганістані

Читать на русском
Кілька європейських країн працюють над відкриттям спільної дипломатичної місії в Афганістані.
EPA-EFE

Кілька європейських країн працюють над відкриттям спільної дипломатичної місії в Афганістані.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон, передає Reuters.

Західні країни намагаються вирішити, як взаємодіяти з талібами. Відомо, що Сполучені Штати та інші країни закрили свої посольства і відкликали своїх дипломатів, коли таліби захопили Кабул. Однак наразі в ЄС працюють над тим, аби відкрити в країні дипломатичну місію. Макрон наголосив, що це не означатиме політичне визнання або політичний діалог з Талібаном.

«Делегація ЄС підкреслила, що можливість встановлення мінімальної присутності на території Кабула, яка не спричинить визнання, буде прямо залежати від ситуації в області безпеки, а також від ефективних рішень влади де-факто, що дозволяють ЄС забезпечити адекватний захист персоналу і приміщень», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, верховний лідер руху «Талібан» Хайбатулла Ахундзада видав спеціальний указ про права жінок. У документі відзначається, що керівництво руху доручає всім відповідним посадовим особам, релігійним діячам і старійшинам племен вжити серйозні кроки для реалізації прав жінок, зокрема, для шлюбу потрібна згода дорослої жінки, ніхто не може змусити жінок брати шлюб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: