Таліби співпрацюватимуть з Росією, КНР та Іраном для протидії «ІДІЛ»

Читать на русском
20 жовтня бойовики з руху Талібан погодилися співпрацювати з Росією, КНР та Іраном у сфері регіональної безпеки для протидії терористам Ісламської держави.
Reuters

20 жовтня бойовики з руху «Талібан» погодилися співпрацювати з Росією, КНР та Іраном у сфері регіональної безпеки для протидії терористам «Ісламської держави».

Про це повідомляє АFP.

Зазначають, що переговори сторін пройшли у Москві. У спільній заяві сторони заявили, що висловили стурбованість діяльністю терористичних угруповань і підтвердили свою готовність продовжувати сприяти безпеці в Афганістані для сприяння регіональній стабільності.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

«Представники «Талібану» перед переговорами в Москві зустрілися з представниками Європейського Союзу та США та відвідали Туреччину, щоб заручитися офіційним визнанням та допомогою від міжнародного співтовариства», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 жовтня, терорист-смертник атакував мечеть в провінції Афганістану Кундуз. В цей час в храмі перебували майже 400 людей. Внаслідок теракту в мечеті 46 людей загинули та ще 143 отримали поранення.

Після цього таліби заявили, що не потребують допомоги Сполучений Штатів Америки у стримуванні бойовиків ІДІЛ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: