Таліби в Афганістані заборонили чоловікам голити бороди

Читать на русском
Таліби заборонили перукарям у провінції Гільменд і Кабулі голити бороди клієнтам і ставити музику під час роботи.
Getty Images

Представники «Талібану» заборонили перукарям в провінції Гільменд голити бороди клієнтам і ставити музику під час роботи.

Про це повідомив департамент чесноти й вади провінції, передає CNN.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

«Голити бороди і грати музику в перукарнях і громадських лазнях суворо заборонено. Якщо з'ясується, що у перукарні або громадській лазні хтось збрив бороду або там грала музика, з винними будуть поводитися відповідно до законів шаріату, і у них не буде права скаржитися», - йдеться в заяві.

За інформацією BBC, з такою же забороною на гоління борід зіткнулися перукарі у Кабулі. Один з власників найбільшого салону міста повідомив, що йому зателефонував хтось, який назвався державним чиновником, який зажадав «перестати наслідувати американський стиль», не голити і не підстригати чиюсь бороду.

А перукар з Герата поскаржився телеканалу, що і без офіційної заборони салони втрачають клієнтів.

Нагадаємо, таліби хочуть повернути до Афганістану смертну кару. Також повідомлялося, що таліби готові дозволити жінкам вчитися, але за двох умов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: