Таліби видали спеціальний указ про права жінок

Читать на русском
Верховний лідер руху Талібан Хайбатулла Ахундзада видав спеціальний указ про права жінок для посадовців, релігійних діячів та старійшин племен.
Слово і діло

Верховний лідер руху «Талібан» Хайбатулла Ахундзада видав спеціальний указ про права жінок.

Текст опублікували на підконтрольних руху інтернет-ресурсах, пише «Інтерфакс».

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

У документі відзначається, що керівництво руху доручає всім відповідним посадовим особам, релігійним діячам і старійшинам племен вжити серйозні кроки для реалізації прав жінок, зокрема, для шлюбу потрібна згода дорослої жінки, ніхто не може змусити жінок брати шлюб.

Також в документі говориться, що вдова має право отримати придане від свого нового чоловіка: «Жінка має право на фіксовану долю спадку з майна її чоловіка (що помер), дітей, батьків та інших рідних. Ніхто не може позбавити її цього права».

А той, хто має кілька шлюбів, зобов’язаний надавати права всім жінкам відповідно до шаріату і підтримувати справедливість у відносинах між ними.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує переглянути, які країни найбільше постраждали від тероризму і яке місце в рейтингу посідає Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: